Izjava za javnost, 30. 7. 2019 –   HMELJARJI NE ŽELIJO OBVEŠČATI JAVNOSTI O ŠKROPLJENJIH!

Izjava za javnost, 10. 6. 2019 – Peticija za takojšnjo prepoved uporabe vseh vrst pesticidov oziroma FFS pri hmeljarski dejavnosti na območju Mestne občine Slovenj Gradec (več)

Izjava za javnost – 17.4.2019 KDO JE ODGOVOREN ZA ZAGOTAVLJANJE ZDRAVEGA ŽIVLJENJSKEGA OKOLJA? PRELAGANJE ODGOVORNOSTI IN KAOS (več)

Informativna zloženka CIVOZ – junij 2018 Ne berite, če podpirate uporabo fitofarmacevtskih sredstev v kmetijstvu! (več)

Izjava za javnost – 15.3.2018 Skupne ugotovitve vsega pridobljenega so: Zakonodaja glede problematike hmeljarstva je izrazito pomanjkljiva, saj v prvi vrsti ščiti pridelovalce hmelja, povsem pa zanemarja področje varovanja okolja in zdravja občank in občanov. (več)

Izjava za javnost – 28.11.2017 Glede na očitke hmeljarjev na današnji novinarski konferenci, ki so jo organizirali kot odziv na aktivnosti civilne iniciative za varovanje okolja in zdravja občanov CIVOZ, da še nihče od iniciative ni stopil v kontakt z njimi, odgovarjamo, da ne razpolagamo z informacijo, koliko je hmeljarjev v naši dolini, saj od pristojnih institucij odgovora še nismo dobili (več)

Izjava za javnost – ustanovitev CIVOZ-a – 3. 11. 2017 Spoštovani predstavniki medijev, sporočamo vam, da je bila v dobro vseh nas ustanovljena civilna iniciativa za varovanje okolja in zdravja občanov Slovenj Gradec – CIVOZ. Zakaj? Zato ker,
• nam v Slovenj Gradcu ni vseeno za okolje in naše zdravje,
• opažamo, da nimamo razvite prave strategije na tem področju,
• nas skrbi za prihodnje rodove,
• se zavzemamo za čisto okolje in zdravo življenje v naši dolini! (več)